Επιλογή Γεννητόρων-Αρχικό κουμάσι

Η καλή αρχή, το σωστό ξεκίνημα  ειναι τα πάντα σέ ενα αγώνα δρόμου ,η σε μια μάχη ..Το ιδιο ισχύει και στην εκτροφή των Καναρινιων φωνής..Υπάρχουν 2-3 σημεία που πρεπει να έχουμε υποψιν μας ..

  1. Να ξεκινησουμε με πουλιά τα οποια θα προέρχονται απο την ιδια κατευθυνση -ιδιο αίμα.
  2. Να αγοράσουμε πουλια άριστης υγείας
  3. Να αγοράσουμε τα πουλια οσο γίνεται πιο γρήγροα αμέσως μετα τη πτεροροαι κατα τη περιόδο του φθινοπώρου ,έτσι ώστε να μπουν αμέσως στο χώρο εκτροφής μας και να εγκλιμαστιστούν οσο γινεται πιο σύντομα.

Γιατι να λάβουμε υπόψιν μας όλα αυτα?

Καταρχάς ο άνθρωπος που προσεγγίσαμε ,ο οποίος έχει πουλιά σεβαστής γραμμής ,κουβαλάει πανω του χρονια εμπειρίας,ικανοτήτων..Καθε χρονο προχωραει επιμονα κάνοντας διαρκεις επιλογες των πτηνών του και ένα τετοιο αίμα ,μια τετοια γραμμη για να δημιουργηθει ,εχει φάει πολλά καρβέλια ψωμί…

Αγοράζοντας λοιπον πουλιά μιας τετοιας γραμμής ,αγοράζουμε και ολα αυτα τα προαναφερθεντα…Καλό ειναι να μη μπρεδευονται τα αίματα ,δλδ να μην αγορασουμε πουλια δυο γραμμών ,γιατι χρειάζεται πού ταλέντο και αγώνα για να βγάλουμε κατι καλό ..
Όσον αφορα το δεύτερο σημείο .το θέμα της υγειας ,τα ασθενικα πουλίά ειναι αχρηστα για την εκτροφή μας ,γιατί ποτέ δε πρόκειται να ειναι παραγωγικά και μόνο λύπη θα μας χαριζουν.

Αγοράζοντας πτηνα το φθινόπωρο μπορούμε να κανουμε εμεις τη προετοιμασία που θέλουμε …Επίσης τα πολιά θα εχουν εγκλιματιστεί απο νωρις ,ενω αν τα παρουμε π.χ Δεκενβριο τότε θα έχουμε πτωχά αποτελέσματα τη 1η χρον ιά/

Οι εκτροφείς πολυ δύσκολα βεβαια δίνουν πουλια νωρις ,γιατι περιμένουν τα αποτελέσματα των διαγωνισμών ,αλλα τουλαχιστον τα θηλυκα επιβάλλεται να αγοραζονται φθινόπωρο..Αρσενικα ας πάρουμε και λιγο πιο παλιά δεν υπαρχει καποιο πρόβλημα..

Κλεινοντας επισημαίνω οτι τα πουλιά πρεπει να ειναι αριστου αίματος και ας μην είναι πρωταθλητες…

καποια στιγμή το αίμα θα οδηγήσει σε καλά πουλιά…Ενω το αντιθετο δε μπορει να συμβει …Απο ενα αμφιβολης ποιοτητος αιμα να βγαλουμε πουλια πρωταθλητες…

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: